20.05.15

Де поїсти в Берегово?

Берегово (Берегове) - маленьке затишне містечко на Закарпатті з декількома ресторанчиками і кафешками, де можна смачно поїсти. А ще термальні води Берегово відомі на все Закарпаття унікальними лікувальними властивостями.

Термальні води Берегово 

Термальні води швидко загоюють ранки і порізи, очищують шкіру, добре впливають на опорно-руховий апарат.
Склад термальних вод можна подивитись на фото нижче.

Для відвідування найкраще обрати комплекс: Жайворонок:  тут декілька басейнів з термальною водою різної температури, гідромасажі, гейзер, джакузі, а також відкритий кремнієвий басейн (кремній пом'якшує шкіру та дезинфікує), лежаки, парасольки від сонця.

На термальні води Берегово варто їхати на декілька днів (мінімум тиждень) - тоді можна відчути ефект.

Ціни на відвідування можна подивитись на сайті Жайворонка. На даний момент це 100грн /дві години.

Де поїсти в Берегово:

  • Доміно (мукачівська) - бограч, м'ясо в горщику, курячі відбивні, бочкове пиво). Обслуговування супер, ціни нормальні. Наразі, для мене тут найкраща кухня в Берегово (як за смаком, так і за якістю).
  • Фкока на Мужайській- бограч, боб-гуляш, бочкове пиво. Смачно, помірні ціни, обслуговування все гуд. Як бонус - приємний просторий дворик на вулиці.
  • Міленіум на Б.Хмельницького - піца. Смачна піца (салямі+гриби), осблуговування, ціни - в нормі.
  • Пачірта (бограч, страви з курки, боб гуляш). Щодо Пачірти були більші очікування, а виявилось просто нормально (на рівень нижче ніж Доміно, просто близько біля басейну). А от винце у них варто скуштувати (Бича кров, Троянда Закарпаття - для тих хто любить солодкі десертні вина - те що треба). 50грам - 4-8 грн, пляшки 60-80.

Як доїхати до Берегово:

Найзручніший варіант - поїздом (дешево, сердито і можна поспати). Є прямі поїзди до Мукачево (а звідти автобусом), або заїхати на день до Львова, а звідти прямий поїзд до Берегово (Львів-Солотвино) єдине що прибуває о 5 ранку, або побувати в Ужгороді і звідти тим же поїздом (Львів-Солотвино). Словом варіантів багато. Єдине, прийміть до уваги: мукачівський замок-паланок не працює по понеділкам (а якщо ви вже їдете на термальні води Берегово, то заїхати в Мукачево варто).

Де зупинитись в Берегово: 

Тут варіантів море. Знайти їх можна в інтернеті (на сайтах дорога.юей, стежка, букінг і тд) або поселитись на день і шукати на місці - тут ледь не у кожному будинку здають кімнати, телефони прямо на вікнах. Єдина порада - шукайте ближче до басейну. В ціновому діапазоні то це 70-300грн\доба.
З побаченого:
  • мотель Уют - дуже маленькі і темнуваті номери (зарядку не зробиш, речі так хіба дуже компактненько). Але чиста душова кабінка (шторка). Коридорчик між номерами мікроскопічний, такий бачу вперше - одночасно двоє не вийдуть, тож виникає питання про шумоізоляцію..
  • готель Стар - номер на верхньому поверсі світлий, цілком пристойний, є кондиціонер. Душ - шторка і плиточка. Обслуговування - чомусь склалось враження що ми нав'язуэмось. Єдине, що я б обирала номер на нижніх поверхах - високі сходинки не для всіх.
  • садиба Родан - світлі пристойні просторі номери і недалеко від басейнів і від центру міста, єдиний мінус - потрібно міняти душові (покращити стік води і обробити) і дещо шумно в номерах які виходять на дорогу. У всьому іншому - чисто, затишно, зручні ліжка (перевірено - хороші матраси), кондиціонер, холодильник, столик, шафки, ТБ і приємне обслуговування. 
  • готель Доміно - там можна не тільки добре поїсти, але і затишно пожити. Просторі приємні номери і чисті душові. Обслуговування як і в кафе - супер. Єдине, обирайте номери не на першому поверсі біля кафе (може бути шумно). Розташування теж дуже зручне (з одного боку недалеко до Жайворонка, а з іншого - близько від центру).

Де випити кави в Берегово:

Старе місто - смачна кава, коктейлі.
Тотем - кава і коктейлі класні, пристойні десерти.
Намінь - така собі кава, їжу не пробувала.

Куди не варто йти в Берегово:

Столова Олеся - розводняк (дорожче ніж в ресторані, якісь відстій).
Піцерія Pizza di Ponte - погана якість продуктів. Не рекомендую, можна траванутись.

Берегово містечко де живе здоровий пофігізм. Не очікуйте нічого і отримаєте гарні враження. Треба розуміти, що ви не в місті..і відповідно з цього виходити. Люди привітні, одразу переходять на українську чи російську. Містечко чисте, спокійне. Думаю найкраще сюди приїжджати взимку або навесні, влітку тут спекотно. І ще - беріть з собою готівку, картки тут майже ніде (окрім Пачірти і Вопак) не приймають. Можна знайти в Берегово оренду велосипедів (турінформ), є спортивний клуб (спортзал і кінний клуб), ринок (центр міста біля Приватбанку) - з смачними фруктами і морем квітів.

Приїздіть в Берегово на термальні води: беріть з собою ігри, гарну компанію і в дорогу!



Немає коментарів:

Дописати коментар