18.03.13

Як вибрати наповнювач туалету для кота

Пропоную короткий власний досвід про те як вибрати наповнювач для туалету коту. Отже, розмір гранул в наповнювачі
буває різних розмірів: дрібні, середні і крупні. Зазвичай менший беруть для кошенят, він більше подобається котам по консистенції, але і сильніше розноситься на лапках. Також наповнювачі бувають ароматизовані і не ароматизовані: але пам'ятайте, не всім котам до вподоби "сторонні" запахи в такому інтимному місці як туалет. За складом наповнювачі бувають деревні ("древесный" з більш-менш натуральної тирси) і силікогелеві (мінеральні наприклад). За природою дії наповнювачі бувають волого-поглинаючі і такі, які формують грудочки. Як на мене, другий варіант більш економний і ефективний: грудки легко прибирати, наповнювач економиться і його не потрібно міняти так часто як поглинаючий.

У котів все індивідуально: є чистюлі, є трохи бруднулі, і якщо вашому коту подобається наповнювач, яким ви користуєтесь і він вас влаштовує - експеременгтувати не варто. В мене кішка ігнорувала свій туалет і обрала місце під диваном. Тому я вирішила спробувати наповнювач, який мене не влаштував, потім інший і тд. Словом, ось мій рейтинг наповнювачів

1. Барс. -  пісок  26.00 грн 5 кг

Паскудний наповнювач: швидко з'являється запах, а ще він пильний і не тільки розноситься на лапах, а й забруднює їх. Його не рекомендовано викидати в каналізаційні стоки.

2. Catsan ultra plus. - Мінеральний наповнювач, що грудкується (комкующийся) 87.00 грн 5л

 Мабуть ще гірший ніж Барс, так як ще й дорогий.Не найкращий вибір за не найкращу ціну. Швидко зявляється запах, вистачає буквально на день-два. Прибирати вологі гранули -не реально, а якщо у вашої кішки почнеться понос - то я вам не заздрю.

3. Biokat's vegetal -+ Наповнювач, що грудкується (комкующийся) 94.00 грн 5 л

 Запаху менше, але котами страшенно розноситься на лапах і наступати на них не зовсім приємно. Наповнювач не комкається так, як очікувалос, грудки не тугі і через те їх проблематично вибирати, так як вони перемішуються з сухими гранулами. Але він краще вбирає запах, тому більш економний.

4.Cats Best Ocoplus. + Деревний наповнювач, що грудкується (комкующийся) 67 грн 5л, 118 грн 12л, 20л-275грн

Оу вау, запаху немає зовсім! Я в шоці, таке можливо? ) Доречі лоток у нас закритий, і навіть там все чудово. Грудки щільні, вбирає вологу суперово, прибирати легко і зручно. Єдиний недолік - як усі деревні наповнювачі страшенно розноситься на лапах.

5.Cat's Best Nature Gold  + Деревний наповнювач, що грудкується (комкующийся) 73грн 5 л, 140 грн 10л (40л-415)

 Менше розноситься на лапах ніж 3 і 4, але все одно розноситься. Класно тримає запах, тугі комочки, як і в 4. По формі відрізняється від Окоплюс більшими продовгуватими гранулами.

5. Biokat's Natural -  Бетонітовий наповнювач, що грудкується (комкующийся)  39.00 грн 5 кг
Препаскудний наповнювач. Настільки паскудний, що думаю його взагалі викинути. Вчора насипала - сьогодні уже вонь неймовірна. Какахи вибрати нереально, наповнючав як пісок, не вяже і комочки не особливо формує. Не рекомендую нікому.

6. Silicat Силікогелевий наповнювач 45 грн 3,8л

 Дивний на вигляд, з синіми гранулами, якийсь дуже "хрусткий" при наступанні. Тому коти спочатку ставились з насторогою. 
 Дещо пильний і має специфічний хімічний запах. Запах відносно тримає, на лапах розноситься менше. Але все одно доводиться змінювати наповнювач десь через тиждень - півтора повністю. 

7. Trixie granules Силікогелевий наповнювач 78 грн 5л, 128грн 8л 
Запах ніби і тримає, поглинає вологу, і менше розноситься.Менш пильний ніж Silicat. Але все одно не економний, так як по-хорошому його б міняти кожного тижня. Інакше наповнювач швидко жовтіє і з'являється неприємний запах.
8. Kotix (Котикс) 42грн 3.8л, 95грн 7.6л 
В принципі, не дуже відрізняється від попередніх, хіба що запах тримає можливо дещо краще. Такий же не економний.

9. Litter Pearls Wellness кварцевий наповнювач 77 грн 3.8л
 Оригінально виглядає, але  попри позиціонування себе як новизни в світі кошаків, такий же наповнювач як і інші. Запах тримає 6-7 днів, потім доведеться змінювати.

 10. Смайлик - силікогелевий наповнювач 42грн 3.8л  
Звичайний наповнювач, який мало чим відрізняється від попередніх. Дещо пильний. Запах тримає до тижня.



11. Fresh Step Clay - поглинаючий наповнювач 73грн 3.2кг, 140 грн 6.35кг

Досить пильний наповнювач, запах поглинає так собі. Принаймі якщо не прибрати тверді предмети одразу - можна втрачати свідомість згодом.

12. Super Cat стандарт синій - деревний наповнювач, що грудкується (комкующийся). 19грн 3кг. Дуже пристойний наповнювач за доступну ціну. Гарно втримує запахи і досить економний.

Невеликий апдейт щодо останнього наповнювача. Через 3 роки, я зупинилась саме на ньому, через 1) екологічність 2) ціна. Доречі, наповнювач який ви бачите це звичайні пелети "пеллеты" , які можна купити на фабриці (деревообробній, або просто погуглити в інтернеті) значно дешевше великою партією.

4 коментарі:

  1. періодично також змінюю наповнювач
    найбільше мені подобається варіант на низ насипаю тирсу пресовану Смайлік з силікагелевим наповнювачем (єдиний мінус тирси Смайліка - що його не можна викидати в каналізацію) а на верх на сіточку насипаю тирсу Super Cat, таким чином і запаху немає достатній час і прибирати зручно

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Цікава ідея. Думаю варто спробувати тим, в кого є сіточка. Кажуть такі туалети досить економні.

      Видалити
  2. А на скільки вистачає упаковки?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. на два кота на декілька місяців. Нещодавно відкрили для себе наповнювач Тішка (вишгород). Дрібні пелети, на мою думку, краще ніж Супер Кет. Вистачає на довше, запах вбирає краще.

      Видалити